Magic News

Angela Lansbury, actriţa din “Verdict: Crimă!”, a murit la vârsta de 96 de ani

Actriţa Angela Lansbury, legendă a Hollywood-ului şi vedeta din serialul “Verdict: Crimă!”, a murit la vârsta de 96 de ani.

Născută în 1925, Angela a fost unul dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur de la Hollywood. A avut o carieră de opt decenii în film, teatru, televiziune, însă cel mai cunoscut rol al său este cel al Angelei Fletcher, scriitoarea de romane poliţiste care este detectiv în timpul pierdut.

Difuzat între 1984 şi 1996 în CBS, “Verdict: Crimă” a avut 264 de episoade a primit numeroase premii Emmy şi Holden Globes.

Angela Lansbury a murit în somn la Los Angeles, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, potrivit unui comunicat al familiei. “Am avut o carieră incredibil de interesată ş variată care m-a purtat în jurul lumii”, spunea actriţa în 2014.

Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele ”Lumina de gaz/ Gaslight”, ”Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi ”Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”, şi a fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014. Actriţa a câştigat şase Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.