Magic News

Shakira va fi judecată pentru fraudă fiscală în Spania

Statul spaniol o acuză pe Shakira de fraudă fiscală, iar artista urmează să fie judecată.

Un tribunal din Barcelona a dispus ca vedeta să fie judecată pentru şase presupuse infracţiuni fiscale, iar frauda de care este acuzată este de 14,5 milioane de euro.

Dacă va fi găsită vinovată, Shakira riscă opt ani de închisoare şi o amendă de 23,8 milioane de euro. Artista a negat de fiecare data acuzaţiile şi a ales să meargă la tribunal: “Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susţine cazul şi că justiţia va prevala în favoarea mea”, a spus ea pentru Elle.

Procurorii o acuză că în perioada 2012 şi 2014, a locuit în Spania, însă şi-a declarat reşedinţa oficială în altă parte. În 2012, artista a cumpărat o casă la Barcelona, în care a locuit alături de Gerard Pique, considerate de fisc drept o reşedinţă de familie.

Avocaţii ei au declarat că, până în 2014, cea mai mare parte a veniturilor ei provenea din turnee internaţionale şi că petrecea perioade lungi de timp în afara Spaniei. Shakira avea să declare Spania ca reşedinţă fiscală în 2015 şi spune că a plătit impozite în valoare de 17,2 milioane de euro şi că nu are datorii.

Vara aceasta, Shakiar şi Gerard Pique şi-au anunţat despărţirea după o relaţie de 11 ani. Artista a vorbit de curând, într-un interviu pentru revista Elle, despre divorţ, cel mai dureros moment trăit până acum. Pentru familia sa Shakira spune că a pus pe plan secund cariera.