Magic News

Regina Elisabeta a II-a a murit

Regina Elisabeta a II-a a murit astăzi la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, anunţul fiind făcut de Palatul Buckingham.

A fost cel mai longeviv monarah, cu o domnie de 70 de ani, care a început în anul 1952. Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani este primul în linia succesiunii la tron, urmat de fiul lui cel mare, Prinţul William.

Prinţesa Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind primul copil al prinţului Albert, duce de York (viitorul rege George al VI-lea), cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi al Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York (Regina-Mamă). După ce tatăl său a urcat pe tron, prinţesa Elisabeta a devenit moştenitoare a tronului, luând titlul Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta.

La 9 iulie 1947, era anunţată logodna prinţesei Elisabeta şi a prinţului Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei. Căsătoria lor a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra, iar cei doi au avut patru copii: Charles, Anne, Sdrew şi Edward.

La 25 de ani, Elisabeta a a devenit Regina Marii Britanii, iar încoronarea sa oficială a avut loc la Westminster Abbey pe 2 iunie 1953.

La 20 noiembrie 2017, regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au devenit primul cuplu din istoria monarhiei britanice care şi-a celebrat nunta de platina.

Pe 9 aprilie 2021, Prinţul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, iar după un an şi cinci luni Regina l-a urmat.