Magic News

25 de ani de la moartea Prinţesei Diana - 5 filme despre viaţa Prinţesei Inimilor

Pe 31 august se împlinesc 25 de ani de la moartea Prinţesei Diana în urma unui accident de maşină din tunelul Alma, din Paris.

Diana a murit după ce maşina în care se afla alături de iubitul ei, Dodi Al Fayed, încerca să scape de paparazzii care îi urmăreau.

Moartea sa a întristat o lume întreagă, iar Diana continuă să fascineze şi astăzi, motiv pentru care mai mulţi cineaşi au încercat să îi facă portretul în filme şi documentare aflate la graniţa dintre realitate şi ficţiune.

Iată 5 pelicule pe care le poţi (re)vedea pentru a-ţi reaminti de Diana:

The Princess

Ed Perkins i-a dedicat un documentar inedit pornind de la o serie de imagi rare de arhivă. Producţia “dezvăluie impactul profund al vieții sale și toate evenimentele care au modelat și modelează în continuare relația pasională a publicului cu monarhia”. De asemenea, documentarul urmăreşte felul în care Diana a fost urmărită de paparazzi de la căsătoria ei cu Charles şi până la moartea sa de la Paris.


The Crown

Serialul britanic a fost urmărit deja de milioane de oameni fascinaţi de povestea Reginei Elisabeta a II-a. În sezonul 4, despre anii 80, îşi face apariţia şi Diana, iar filmul surprinde căsătoria sa cu Charles şi momentele tensionate dintre cei doi. Sezonul 5, care va fi difuzat în această toamnă, redă divorţul celor doi.


Spencer

Regizorul Pablo Larraín povesteşte în acest film căsătoria dintre Diana şi Charles şi problemele cu care s-au confruntat cei doi în relaţia lor. În rolul principal o regăsim pe Kristen Stewart, care face unul dintre cele mai bune roluri ale ei de până acum. Filmul se axează pe un weekend din viaţa prinţesei Diana, când a petrecut vacanţa de Crăciun cu familia regală pe proprietatea de la Sandringham, în Norfolk, şi a decis să renunţe la căsătoria cu prinţul Charles. 


Diana, 7 Days

Regizorul Ryder Ben reia în documentarul său „săptămâna dramatică care a urmat accidentului mortal al Prințesei Diana, care a murit la Paris pe 31 august 1997, la vârsta de 36 de ani.” Bazându-se pe mărturiile jurnaliştilor, consilierilor şi rudelor Prinţesei, Ryder Ben povesteşte săptămâna aceasta care a supărat monarhia britanică. „În mijlocul acestei revărsări de tristețe și durere, Familia Regală a ales discreţia pe proprietatea de la Balmoral.”


Diana

Lansat în 2013, filmul lui Oliver Hirschbiegel spune o poveste de dragoste romantică, dar imposibilă... Despărțită oficial de Prințul Charles din decembrie 1992, Diana a avut mai multe aventuri amoroase dezamăgitoare. Una dintre relațiile secrete ale Lady Di, care a fost însă dezvăluită, a fost cea cu Hasnat Khan, un chirurg britanic. Dragostea la prima vedere a avut loc în spital în 1995, când Diana și-a însoțit prietena, Oonagh Toffoloo, al cărei soț tocmai fusese operat. „Prințesa inimilor” trebuia să facă o alegere...