Magic News

Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei, invocă dreptul la viaţă privată

De câteva zile, Sanna Marin, 36 de ani, prim-ministrul Finlandei, se află în mijlocul unei controverse, după ce în presă au apărut imagini cu ea în timp ce se distra la o petrecere.

“Pot spune în mod onest că această săptămână nu a fost cea mai uşoară pentru mine”, a declarat Sanan Marin cu vocea tremurândă şi cu ochii în lacrimi¸în încercarea de a se scuza în faţa cetăţenilor ţării sale care au văzut-o distrându-se.

“Sunt o fiinţă umană şi uneori am nevoie de bucurie, de lumină şi de distracţie în mijlocul acestori nori sumbri”, a spus Marin. “Este privat, este despre bucurie şi despre viaţă… nu am lipsit o zi de la muncă”, a continuat ea.


Finlanda s-a împărţit imediat în două tabere după apariţia clipurilor, unii considerând că a avut un comportament nepotrivit pentru un demnitar, în timp ce alţii i-au luat apărarea, spunând că este dreptul ei să aibă şi o viaţă privată. Mai mule femei şi-au arătat susţinerea pentru Sanna, filmându-se în timp ce dansează la fel ca ea şi se bucură de viaţă.


Prim-ministrul Finlandei s-a supus şi unui test antidrug, iar rezultatul a fost unul negativ.

Sanna Marin şi-a cerut scuze şi pentru fotografiile realizate în luna iulie, la domiciliul ei, în care două femei îşi acoperă bustul cu o pancartă pe care scrie “Finlanda”.

Sanna Marin a devenit prim-ministrul Finlandei în 2019 şi a trebuit să facă faţă mai multor critici legate de sexul ei, de vârstă sau de modul cum îşi trăieşte viaţa. Ea a declarat încă de la desemnarea sa că nu va fi o politiciană clasică, dorindu-şi “să fie onestă şi să fie ea însăşi”.