Magic News

Tsuneko Sasamoto, prima femeie fotojurnalist din Japonia, a murit la 107 ani. Secretele longevităţii ei

Fotografa Tsuneko Sasamoto, prima femei fotojurnalist din Japonia, a murit la vârsta de 107 ani, cu puţin timp înainte de a împlini 108 ani.

Ea considera că un pahar de vin roşu şi o bucată de ciocolată sunt cele care au ajutat-o să depăşească vârsta de 100 de ani.

Născută la Tokio, Tsuneko şi-a dorit să devină pictoriţă, însă a fost descurajată de tatăl său. Un film alb-negru a inspirat-o să se apuce de fotografie, iar în anul 1940 s-a alăturat Asociaţiei Fotografilor din Japonia, scrie Agerpres.

De-a lungul carierei, a fotografiat diverse personalităţi, precum generalul Douglas MacArthur, care a coordonat ocupaţia americană a Japoniei după cel de-Al Doilea Război Mondial, dar şi oameni simpli, precum soţiile unor mineri.

Într-un interviu acordat pentru Art and Design Inspiration la scurt timp după ce împlinise vârsta de 107 ani, Tsuneko Sasamoto a dezvăluit secretele longevităţii sale: un pahar de vin roşu consumat în fiecare seară şi o bucată de ciocolată pe zi. “Nu trebuie niciodată să devii leneş. Este esenţial să rămâi pozitiv în legătură cu viaţa ta şi să nu renunţi niciodată”, a declarat ea.

“Trebuie să îţi împingi limitele şi să rămâi conştient de ceea ce se întâmplă în jurul tău, pentru a putea să mergi înainte”, a adăugat Sasamoto.