Magic News

Povestea unui hit - „My Heart Will Go On”, piesa pe care Céline Dion a urât-o la început

Hai să discutăm despre cum antipatia pentru un cântec a făcut-o pe Céline Dion să aibă în palmares unul dintre cele mai populare hituri din istorie.

Este anul de grație 2018. Să ne imaginăm următorul scenariu: ne aflăm în mașină, iar la radio se aud primele acorduri din „My Heart Will Go On”. Ei bine...

1. Te grăbești să schimbi postul, dai volumul la minimum sau te arunci pe geamul mașinii, pentru că mai degrabă ai merge pe jos către birou decât să fii nevoit să mai asculți o dată piesa.

2. Dai volumul la maximum, improvizezi repede un microfon din odorizantul de mașină pe care îl ascunzi mereu în torpedou pentru situațiile excepționale și începi să fredonezi gălăgios versurile, pe care le știi pe de rost de ani buni. 

Deci?

Yay ori nay?

Chiar dacă unii oameni vor recunoaște bucuroși că se încadrează în a doua categorie, este de înțeles că pe alții îi zgârie pe timpane megahitul semnat de Céline Dion. Omniprezenta baladă, cunoscută datorită faptului că a făcut parte din coloana sonoră a filmului „Titanic”, a intrat în istoria culturii pop după ce pelicula a fost lansată în urmă cu 21 de ani. În ciuda faptului că până și Kate Winslet a recunoscut că piesa o face să vomite, nu trebuie să uităm succesul masiv de care s-a bucurat de-a lungul timpului și care încă o face să răsune în boxe la nunți. 

Să lăsăm cifrele să vorbească

Prima dată, numerele: piesa a vândut 1,7 milioane de copii și a propulsat albumul lui Dion, „Let's Talk About Love”, și coloana sonoră a filmului „Titanic” la vânzări aproximate la zeci de milioane de exemplare în întreaga lume. Balada, scrisă de Will Jennings și James Horner (decedat în 2015 la vârsta de 61 de ani, din cauza unui accident de avion), a primit, de asemenea, titlul de Cântecul anului la decernarea Premiilor Grammy din 1999, alături de distincția Cel mai original cântec de la Oscar. 

Billy Zane, care a făcut parte din distribuția filmului, interpretându-l pe Cal Hockley, a povestit despre momentul lacrimogen în care piesa s-a auzit la premiera filmului.


„Cei mai stoici și viteji oameni din industrie... erau toți copleșiți. Când Céline a ajuns la nota înaltă din versul «Near, far, wherever you are» - bam!. S-a pornit cascada de lacrimi”.

De-a lungul anilor, melodia, chiar dacă extrem de populară, a primit și critici. A fost votată drept cea mai iritantă piesă din istorie de BBC, iar publicația Maxim a scris că „al doilea cel mai tragic eveniment al tuturor timpurilor continuă să chinuiască umanitatea ani mai târziu”. 

Ură la prima vedere?

Dacă ați crezut vreodată că Céline a fost de-a dreptul îndrăgostită de cântec, trebuie să aflați că nu a fost deloc cazul. Din contră! Într-un interviu acordat celor de la Billboard, artista din Québec a recunoscut că piesa i-a fost antipatică încă de la prima audiție:

„Când am înregistrat, nu mă gândeam la film, nu mă gândeam la radio. Mă gândeam doar să cânt piesa și să plec naibii de acolo”. 


Soțul acesteia, René Angélil, care o impresaria la acea vreme, a fost de acord ca ea să interpreteze hitul. Dar acest lucru nu a impresionat-o prea tare:

„Voiam să îmi strâng de gât soțul pentru că nu îmi doream să o fac”, își amintește ea.

Motivul inițial din spatele ezitării sale era că nu mai voia să producă un alt cântec pentru o coloană sonoră de film, deoarece făcuse acest lucru pentru pelicula „Up Close and Personal” (1996), iar piesa „Because You Loved Me” atinsese poziția fruntașă în topul Billboard Hot 100. 


Totuși, Angélil a reușit cumva să o convingă să cânte, motiv pentru care hitul este acum unul într-adevăr însemnat pentru artistă.


I-a explicat pe îndelete, alături de Tommy Mottola, directorul de la acea perioadă al Sony Entertainment, care este intriga filmului și artista își amintește că, în ciuda faptului că suferea de crampe menstruale, a acceptat să înregistreze un demo. 

De acolo, restul e istorie. 

Să ne amintim numai de prestația artistei de anul trecut, de la decernarea Premiilor Billboard, când Céline a marcat împlinirea a 20 de ani de la lansarea filmului „Titanic” cu o interpretare la fel de emoționantă ca de obicei.


„Acest cântec înseamnă foarte mult pentru mine și a jucat un rol crucial în cariera mea. Sunt recunoscătoare pentru faptul că James Horner și Will Jennings au scris-o, creându-mi mie oportunitatea de a face parte din «Titanic», un film minunat, a cărei legendă se va transmite încă multor generații de acum înainte”.