Magic News

David Popovici înoată în şase probe la Campionatul European de Juniori de la Otopeni. Care sunt obiectivele dublului campion mondial de la seniori

David Popovici, în vârstă de 17 ani, triplu campion european de juniori, participă la ultimul sau Campionat European de Juniori, competiţie care are loc la Otopeni.

Sportivul român a devenit la Budapesta dublu campion mondial la seniori (100m, 200 m liber), iar în aceste zile îşi va apăra titlurile de la juniori, de la 50 m, 100 m şi 200 m liber, şi va fi prezent în ştafetele de 4x100 m liber, 4x100 m liber (mixt) şi 4x200 m liber.

“Racheta”, aşa cum este numit, s-a calificat deja în semifinalele probei de 200 m, terminând primul în seria de califcări. David a mărturisit că medaliile nu sunt un obiectiv pentru el, nu au fost niciodată, important este să se simtă bine.

''Nu ştiu câte recorduri voi bate, vom vedea zilele astea. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă, pentru că o să fie ceva inedit, în mod clar. Sunt la noi şi avem parte de publicul de acasă. Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic. Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea. Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit. Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea. Însă, presiune pe plan profesional nu are de ce să fie, pentru că nu o las să ajungă la mine şi ştiu până la sfârşitul zilei că singurele păreri pe care le ascult şi pe care le iau în considerare sunt ale mele, ale echipei mele şi ale părinţilor'', a declarat campionul român.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4x100 m liber.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete.