Magic News

Gabriela Dima a câştigat finala MasterChef România 2022. Desertul care i-a adus marele trofeu

Gabriela Dima a reușit să-i convingă pe chefi şi a câstigat finala MasterChef România 2022, învingându-l pe Marco Genna după o competiţie strânsă.

Chefii au analizat cele trei preparate din finală, dar și evoluția ei în cele 20 de săptămâni de concurs și au decis să-i acorde titlul de MasterChef. Gabriela a plecat acasă și cu premiul de 50.000 de euro. „Titlul de MasterChef România 2022 înseamnă pentru mine faptul că mi-am atins scopul pentru care am venit aici”, a spus Gabriela, care ştie ce va face cu banii: „Dacă o să câștig marele premiu o sa-mi fac un studio de gătit”.


Pentru prima probă finală ea a ales un fel principal mai elaborat: „Lollipop de bibilică cu foie gras, creier de vițel cu nucșoară și dulceață de ceapă cu coriandru”.

Pentru proba de desert din finala MasterChef, Gabriela Dima a gătit „Biscute cu nuci, cremă de brânză de capră, coulis de căpșuni și pară poșată în vin”. „Îmi place dulceața aceasta de căpșuni, aproape că simt dafinul, și îmi place biscuitele pentru că nu este atât de tare pe cât pare”, i-a spus Chef Foa. „Sosul acesta este belea, cum spune Hadad”, a fost de părere Chef Radu Dumitrescu.


Gabriela Dima (Miss Wellington) are 33 de ani și este media manager. Este creator de conținut și food influencer, pagina sa de Instagram fiind urmărită de peste 23.000 de oameni.

„Pentru mine, experiența de la MasterChef a însemnat multe lecții de viață, pe lângă cele de gătit; de competiție și...nu te joci cu timpul, Marco. E foarte periculos. Am făcut-o și în finală”, a comentat Marco Genna.