Magic News

De Ziua Dorului, VUNK a lansat imnul “Dorul are mai multe forme” cu un videoclip în care apar 41 de personalităţi

Pe 13 mai 2015, VUNK sărbătorea Ziua Dorului, o zi dedicată tuturor celor care se simt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

Şapte ani mai târziu, trupa a lansat un imn al dorului, “Dorul are mai multe forme”, cu un videoclip în care apar 41 de personalităţi, printre care Mirela Oprişor, Horia Tecău, Marius Manole, Monica Bîrlădeanu, Adela Popescu, Liviu Teodorescu, Smiley, Horia Brenciu, Paula Herlo sau Cristina Bîtlan.

“Dorul are multe forme și poate naște multe fantome în sufletul și mintea noastră. Le ducem cu noi, după noi, zi de zi. Uneori le acceptam, alteori refuzam sa ni le recunoaștem. Dar tot ne bântuie. Tuturor ni se intampla la fel. Însă, putem arăta altora că e în regula să fie așa, că e firesc și ca orice om pe lumea asta, oricât de cunoscut ar fi, cu orice s-ar ocupa, e la fel de vulnerabil ca toți ceilalți. Iar asta e o forma de putere, nu o slăbiciune. Videoclipul este o colecție de portrete cât se poate de naturale și firești. Intenția clipului este de a propune o provocare colectivă de acceptare a propriilor emoții. Ca o terapie de grup, dar pentru a-i vindeca pe alții, în primul rând”, este mesajul trupei.


Pe 13 mai 2015, VUNK sărbătorea pentru prima dată dorul, un sentiment universal pe care doar românii îl pot exprima printr-un singur cuvânt.

„Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm... Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment” - Cornel Ilie.

Membrii trupei Vunk au lansat, în 2015, un clip, de 3 minute, şi o pagină de Facebook. ”Nu ne-am propus să facem ceva anume. Fiecare va face ceea ce simte pe data de 13 mai".