Magic News

Deserturi delicioase cu doar patru ingrediente

Pentru acest sfârşit de săptămână, nimic nu este mai bun decât un desert simplu, dar absolut delicios.

Şi pentru că suntem atenţi la risipa alimentară şi vrem să folosim ce avem în casă, iată ce deserturi pot ieşi, conform Elle Franţa, combinând doar patru ingrediente şi anume făina, zahărul, ouăle şi untul.

Sunt considerate ideale, fiind baza mai multor produse de patiserie. Dacă mai aveţi prin sertarul de condimente şi nişte praf de copt, ciocolată neagră, iar în frigider au mai rămas câteva fructe de la smoothie, nu mai trebuie decât să daţi frâu liber imaginaţiei.

Faina- unt-ouă-zahăr- Blat de tort, biscuiţi la care puteţi adăuga bucăţele de ciocolată sau fructe uscate, brioşe

Făină – zahăr- ouă – Clătite sau foietaje

Făină – zahăr – unt – Un delicios crumble în care puteţi folosi căpşunele, care au apărut deja în pieţe

Dacă vă lipseşte unul dintre ingredient îl puteţi înlocui foarte uşor. De exemplu dacă nu aveţi unt puteţi pune lapte vegetal, ulei de măsline, de cosos sau oleaginoase. Făina poate fi înlocuită cu fulgi de ovăz, de porumb sau cu nuci şi migdale râşnite. În loc de zahăr puteţi adăuga miere, sirop de agave, compot de fructe sau banane zdrobite.

Odată ce v-aţi hotărât ce desert faceţi, vedeţi ce mai puteţi adăuga: de la cacao la ghimbir, zeamă sau coajă de citrice netratate, oleaginoase, ciocolată sau bucăţi de fructe. Orice alegere aţi face, în mod sigur, rezultatul va fi apreciat şi savurat de toată lumea.

Foto: Gettyimages.com