Magic News

Sean Penn a revenit în Ucraina pentru a-i ajuta pe refugiaţi cu programe umanitare

Sean Penn se află din nou în Ucraina, ţară în care se afla în urmă cu o lună când a izbucnit războiul.

Actorul s-a întors pentru a ajuta cu programe umanitare şi a fost fotografiat alături de şeful administraţiei regionale din Lviv, Maxim Kozitsky.

Sean Penn a dezvăluit că a fost la Lviv, Ucraina, cu echipa CORE, în vederea stabilirii unei strategii cu administraţia locală şi ONG-uri pentru a extinde programele de ajutorare a refugiaţilor din ţară. ”Bună întâlnire cu guvernatorul. Maksym Kozytskyy”, a spus actorul.

Pe 24 februarie, în ziua în care a început războiul, Sean Penn se afla la Kiev pentru a filma un documentar despre situaţia din Ucraina. El a reuşit atunci să părăsească ţara după ce şi-a abandonat maşina şi a mers pe jos până în Polonia.

„Eu și doi colegi am mers kilometri întregi după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. În toate autoturismele din această fotografie sunt aproape numai femei și copii, o mașină este singura lor proprietate de valoare”, a scris Sean Penn.

Înainte de Gala Premiilor Oscar, Sean Penn a spus că îşi va distruge premiile Oscar dacă preşedintele Ucrainei nu va fi invitat să vorbească la ceremonie, lucru care nu s-a întâmplat.

“Nu există lucru mai important pe care-l poate face Academia americană de Film decât să-i ofere (lui Zelenski, n.red.) ocazia să ne vorbească nouă, tuturor (la ceremonia Oscarurilor, n.red.). Din ce înţeleg eu, s-a luat decizia să nu fie permis acest lucru. Dacă se va întâmpla asta, cred că va fi cel mai dezgustător moment din istoria Hollywood-ului şi sper să nu se întâmple aşa ceva. Dacă se va ajunge la aşa ceva, eu îmi voi distruge trofeele în public. Aceste momente pot reprezenta sfârşitul visului pentru copiii noştri... Cu toate acestea, Ucraina va câştiga lupta! Din punctul meu de vedere, nu există nicio îndoială în această privinţă. Ucraina va câştiga lupta, iar întrebarea care se pune este unde vom fi noi în acel moment.”