Magic News

Damian Lewis, starul din “Homeland”, filmează la Bucureşti alături de Guy Pearce

Actorii Damian Lewis şi Guy Pearce se află în aceste zile la Bucureşti unde filmează pentru mini seria „A Spy Among Friends”.

Mini seria, care are şase episoade, urmează să aibă premiera în această toamnă pe BritBox/ITV, scrie urban.ro.

Serialul urmăreşte dezertarea celebrului ofiţer de informaţii britanic şi agent dublu KGB, Kim Philby, interpretat de Pearce, prin prisma relaţiei complexe pe care acesta o are cu colegul şi prietenul său apropiat de la MI6, Nicholas Elliott (Lewis).

Pentru secvenţa care se filmează în centrul Bucureştiului au fost făcute pregătiri timp de o săptămână, fiind construită o piaţă, au fost aduse maşini de epocă şi animale, printre care şi un măgăruş.

Damian Lewis este cunoscut pentru rolurile din „Band of Brothers” (HBO) şi din serialul „Homeland” (Showtime), interpretare pentru care a fost premiat cu un Primetime Emmy şi un Glob de Aur. A fost căsătorit cu actriţa Helen McCrory, celebră pentru rolurile din Celebră pentru rolurile din „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”, şi care a murit în 2021 la vârsta de 52 de ani. "A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre", scria actorul după ce a pierdut-o pe Helen.

Guy Pearce are în palmares numeroase filme, printre care „L.A. Confidential” (1997), de Curtis Hanson, „Memento” (2000), de Christopher Nolan, şi „The Time Machine” (2002), de Simon Wells. E a putut fi văzut, de asemenea, în „The Road” (2009), de Cormac McCarthy, în drama de război „The Hurt Locker” (2010), de Kathryn Bigelow, şi în drama istorică „The King’s Speech” (2010), de Tom Hooper.