Magic News

Istoria Premiilor Oscar: Anul 1984

Am tot întâlnit ediții în care numărul categoriilor a tot fluctuat. De câteva episoade avem 23 de categorii de nominalizare, lucru care se va păstra pentru o lungă perioadă.

În principal, acesta va fi numărul până în 2001 când va intra în scenă cel mai bun film animat de lungmetraj. Până atunci, haideți să vedem cum a arătat ediția 56.

Oscar minut cu minut

Nominalizările pentru cea de-a 56-a ediție a Premiilor Academiei au fost anunțate pe 16 februarie 1984 de către președintele Academiei Gene Allen și actorul Mickey Rooney, cel care primise în urmă cu un an un Oscar onorific pentru contribuția adusă actoriei de film.

Terms of Endearment a câștigat cele mai multe nominalizări, 11. The Right Stuff a ajuns pe locul al doilea cu opt. Câștigătorii au fost anunțați la ceremonia de premiere din 9 aprilie. James L. Brooks a fost al treilea scenarist-regizor-producător care a câștigat trei premii Oscar pentru același film. Cu patru victorii, Fanny and Alexander a devenit cel mai premiat film într-o limbă străină din istoria Premiilor Oscar la acea vreme.

Linda Hunt este singura persoană care a câștigat un Oscar pentru interpretarea unui personaj de sex opus. Co-câștigătoarea celui mai bun cântec original, Irene Cara, a devenit prima femeie de culoare care a câștigat un Oscar în afara categoriilor de interpretare, cu piesa „Flashdance...What a Feeling", de pe coloana sonoră a filmului Flashdance.
 
Citeste continuarea AICI