Magic News

Alec Baldwin a fost dat în judecată de familia Halynei Hutchins, împuşcată mortal pe platourile de filmare ale peliculei “Rust”

Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine, moartă pe platourile de filmare ale producţiei “Rust”, l-a dat în judecată pe actorul Alec Baldwin.

Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie 2021 pe platourile de filmare din New Mexico, după ce Alec Baldwin a îndreptat spre ea o armă care s-a descărcat. Halyna avea 42 de ani şi a fost transportată cu elicopterul la cel mai apropiat spital, însă a murit din cauza rănilor. Regizorul Joel Souza a fost, de asemenea, rănit şi se află în spital, iar poliţia a demarat imediat o anchetă. Actorul Alec Baldwin a fost interogat, fiind văzut cu lacrimi în ochi.

Actorul a spus că nu a apăsat pe trăgaci, însă după tragicul incident au apărut numeroase acuzaţii la adresa producătorilor filmului, printre care se află şi Alec Baldwin, care ar fi făcut multe concesii pentru a reduce costurile.

Halyna era căsătorită cu Michael Hutchins, cei doi având împreună un fiu în vârstă de 9 ani.

„Şi-a pierdut soţia care era dragostea vieţii lui, iar fiul ei a pierdut o mamă”, a declarat Brian Panish, care este reprezentant al familiei Hutchins, la o conferinţă de presă în care a anunţat procesul. „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”. 

Înainte de moartea directoarei de imagine, mai mulţi membri ai echipei de filmare au părăsit platoul de filmare. Asistentul Lane Luper este unul dintre cei care a semnalat descărcări accidentale de arme pe platoul de filmare şi a părăsit producţia.

Documentele depuse în instanţă susţin că Baldwin a încălcat numeroase reguli de manipulare în siguranţă a armelor de foc. De asemenea, acestea sugerează că Baldwin a comis descărcarea neglijentă a unei arme, „care este o infracţiune penală în statul New Mexico”.

Într-un interviu pentru postul ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat şi nici „responsabil” de moartea Halyna Hutchins.

Moartea Halynei a şocat Hollywood-ul, iar cei care au cunoscut-o au descries-o drept o persoană minunată, pozitivă, creativă, cariera ei fiind în plină ascensiune. Revista American Cinematographer o alegea în 2019 drept una dintre „Vedetele în ascensiune” ale Hollywood-ului.