Magic News

Istoria Premiilor Oscar: Anul 1940

Puține dintre filmele pe care le-am discutat în cele 11 ediții de până acum au reușit să treacă testul timpului la nivel general.

Mă refer la publicul larg, nu la cel nișat. Poate doar It Happened One Night și alte câteva să fie în continuare la fel de „valabile” și în prezent. Ajungem însă la trei dintre cele mai importante filme făcute vreodată și probabil cele mai bune ale decadei treizeciste: Mr. Smith Goes to WashingtonThe Wizard of Oz și, bineînțeles, Gone with the Wind.

Pe aripile succesului

La fel ca fiecare poveste de succes și Gone with the Wind are o istorie ușor tulburată. S-a intrat la „turnarea filmului” în ianuarie 1939, dar filmările trebuiau să înceapă în 1937, însă producătorul David O. Selznick a ținut neapărat să-l distribuie pe Clark Gable în rolul lui Rhet Butler. Astfel, a așteptat până când acesta a fost disponibil. Și pentru rolul feminin au fost probleme serioase, având în vederea dificultatea actoricească prin care interpreta ar fi trebuit să treacă. Nu mai puțin de 1,400 de femei au dat probă, 99% dintre ele fiind necunoscute publicului cinematografic. În final, producătorul a ales-o pe Vivien Leigh care mai jucase până atunci doar în zece filme.

Continuarea AICI