Magic News

Vacanţa de poveste a Danei Rogoz. Început de an, cu familia, în Thailanda

Dana Rogoz şi-a început anul departe de ţară, în Thailanda, pe care o vizitează împreună cu familia sa.

Deşi are doi copii mici, Vlad şi Lia, Dana şi-a făcut curaj să plece într-o călătorie lungă, să schimbe mai multe cazări pentru a avea parte de experienţe diferite. Şi-a organizat singură vacanţă, fără a apela la o agenţie, un act de curaj într-o vreme în care condiţiile de călătorie se schimbă foarte des.

Dana şi familia ei au ajuns iniţial la Bangkok, oraş pe care ea şi Radu, soţul ei, l-au redescoperit alături de cei doi copii: “Am vizitat casa - muzeu a lui Jim Thompson si ni s-a parut superba. Ne-am plimbat pe strazi, am mers cu tuk-tuk - uri colorate si am pierdut numarul nucilor de cocos baute. Maine zburam spre... Koh Chang.”

Insula Koh Chang le-a oferit o nouă experienţa de neuitat, iar Vlad s-a despărţit cu greu de locul de cazare: “Azi am prins un apus spectaculos in insula, care se vede ca e una linistita si mai putin turistica din momentul in care aterizezi pe unul dintre cele mai mici aeroporturi pe care le-am vazut vreodata, in Trat.”

Dana a mărturisit că pe parcursul unei vacanţe preferă mai multe cazări: “E una dintre placerile noastre sa incercam mai multe cazari, cat mai diverse ca stil daca se poate, in loc sa ramanem intr- una singura toata vacanta.”

Dana şi familia ei se află acum într-un bungalow din junglă şi toată familia se simte atât de bine încât ar putea rămâne mult timp prin aceste locuri: “Am ajuns in raiul backpackerilor! Calatorim cu jeep-ul nostru, care a vazut al doilea razboi mondial, suntem imbracati in haine luate de pe aici, ca pe restul le-am lasat la o spalatorie a localnicilor, stam intr-un bungalow in jungla, mancam tone de fructe pe care ni le cumparam de la piata zilnic, ne simtim tot mai de-ai locului si probabil ca am putea sa o ducem asa multa vreme.”

Iar lecţia pe care le-o oferă celor doi copii este una de nepreţuit: “Vrem sa ne crestem copiii in asa fel incat sa nu devina niste adulti comozi si inadaptabili. Ok, am mers cu ei si la hoteluri cu piscine cu tobogane si alte fite, dar calatorim cu ei cu rulota, stam in astfel de bungalow-uri sau la cort, unde au ocazia sa traiasca o altfel de experienta si sa inteleaga ca in viata nu ai nevoie de multe pentru a fi fericit”.