Magic News

Cher, Jennifer Hudson sau Rita Ora, printre starurile fotografiate de Bryan Adams pentru calendarul Pirelli 2022

Anulat în 2021 din cauza pandemiei, celebrul calendar Pirelli revine pentru anul 2022 cu o ediţie dedicată muzicii, artiştii fiind fotografiaţi de Bryan Adams.

Artistul canadian pasionat de mulţi ani de fotogafie a realizat şedinţele foto la Los Angeles, în celebrele Château Marmont Hotel şi Palace Theatre şi în hotelul Scatinatella din Capri.

Intitulat “On the Road”, calendarul are invitaţii artişti faimoşi (Cher, Iggy Pop, Rita Ora, Jennifer Hudson) şi alţii în devenire (Grimes, Normani, Bohan Phoenix, Saweetie, St. Vincent, Kali Uchis), iar tema abordată este viaţa unui artist în turneu.

Pentru prima data, fotograful face parte din distribuţie, pentru că Bryan se identifică cu aceste experienţe ilustrate.

“Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Aşadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia. De exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din faţă a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem uşa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri... de la uşa scenei te duci la uşa maşinii la uşa hotelului la uşa trenului la uşa autobuzului, deci sunt o grămadă de uşi, dar mereu e vorba despre călătorie,” explică Bryan Adams.

Calendarul, aflat la cea de-a 48-a ediţie, este prezentat sub forma unei cutii de viniluri şi este unul cu totul special pentru Pirelli care în 2020 sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare.