Magic News

Blestemul care stăpâneşte familia Grimaldi de secole

De sute de ani, familia princiară din Monaco nu îşi găseşte liniştea şi nici fericirea, iar mai mulţi membri ai săi au suferit teribil în dragoste.

Se pare că asupra celor din familia Grimaldi există încă din secolul al XIII un bluestem: acela de a nu fi fericiţi vreodată în căsătorie.

Cel mai recent exemplu este cel al Prinţesei Charlotte, aflată acum într-o clinică de tratament după ce starea sa de sănătate s-a degradat în ultimele luni. Prinţesa a plecat în luna februarie în Africa de Sud, iar acolo a trecut prin mai multe operaţii din cauza unei infecţii ORL. Plecarea sa în Africa ar fi avut însă legătură cu neînţelegerile pe care le avea cu Prinţul Philip, bănuit de infidelitate.

În luna iunie, cei doi nu au sărbătorit împreună 10 ani de căsătorie, iar presa scria că divorţul lor este iminent după ce o braziliancă în vârstă de 34 de ani, rezidentă în Italia, a demarat procedura de recunoaştere a paternităţii fiului ei în vârstă de 16 ani. Prinţesa Charlene a suferit teribil din cauza acestei poveşti, iar acum acuză epuizare fizică şi psihică şi nu poate fi alături de copiii ei. “Nu sunt probleme legate de relaţia noastră, între soţ şi soţie”, a ţinut să precizeze Prinţul Albert pentru a păstra imaginea unei familii fericite.

Madame Le Fagaro, citând revista spaniolă Vanidades, scrie însă despre blestemul vechi de 800 de ani care stăpâneşte familia Grimaldi. În secolul XIII, o femeie flamandă ar fi lansat acest blestem asupra familiei prinţului Rainier I. Fascinat de frumuseţea ei, acesta a răpit-o, iar tânăra i- blestemat familia.

Actriţa Grace Kelly, mama lui Albert, şi-a abandonat cariera de la Hollywood pentru a se căsători cu Prinţul Rainier. A suferit însă din cauza infidelităţii acestuia, iar în 1982, frumoasa Grace murea într-un accident de maşină. Nici fiicelei ei nu au fost mai fericite. Stephanie a avut o relaţie controversată cu Daniel Ducret, garda ei de corp. Cei doi avut împreună doi copii, Louis şi Pauline, înainte de a se căsători în 1995. S-au despărţit un an mai târziu, pe fondul zvonurilor legate de infidelitate. În 1998, Stephanie a devenit din nou mamă, Camiile fiind fiica ofiţerului de securitate, Jean-Raymond Gottlieb. În 2003, Stephanie s-a căsătorit cu acrobatul portughez Adans Lopez Peres, însă au divorţat după un an.

Nici Caroline nu a fost prea fericită. După căsătoria cu Français Philippe Junot, a urmat cea cu Stefano Casiraghi, un om de afaceri italian. Împreună au avut trei copii: Andrea, Pierre şi Charlotte, însă în 1990 Stefano a murit într-un accident pe mare. Caroline s-a căsătorit cu Ernest-Auguste de Hanovra în 1999, mariaj care nu a rezistat nici el, cei doi având împreună o fiică, Alexandra.