Magic News

Alec Baldwin - Prima declaraţie după ce a omorât-o pe Halyna Hutchins, director de imagine. Decizia radicală luată de celebrul actor

Actorul Alec Baldwin a împuşcat doi colegi pe platoul de filmare al western-ului “Rust”, filmat în New Mexico. Este vorba de Halyna Hutchis în vârstă de 42 de ani, director de imagine, care a murit din cauza rănilor şi pe regizorul filmului, Joel Souza.

Alec Baldwin a dat prima declaraţie pe Twitter unde a scris: “Cooperez pe deplin cu ancheta poliției privind modul în care această tragedie a avut loc”.

„Nu există cuvinte să-mi exprim starea de șoc și tristețea privind tragicul accident care a luat viața Halynei Hutchins, o soție, mamă și colega noastră profund admirată. Cooperez pe deplin cu ancheta poliției privind modul în care această tragedie a avut loc și țin legătura cu soțul ei, oferindu-mi sprijinul pentru el și familia lui. Inima îmi este frântă pentru soțul ei, fiul lor și pentru cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a fost mesajul transmis pe Twitter de Alec Baldwin.

În vârstă de 63 de ani, Alec Baldwin a hotărât să se retragă o vreme din viaţa publică, renunţând la toate proiectele din următoarea perioadă. Actorul are nevoie de timp pentru el însuşi să îşi revină. În urma incidentului, actorul a fost de neconsolat ore în şir. “Toată lumea ştie că a fost un accident, dar el este absolut devastat”, a declarat o sursă.

Potrivit poliţiei, actorul nu ştia că arma este încărcată, ea fiindu-i înmânată de un asistent de regie. La rândul lui, Dave Halls nu a fost informat că recuzita conţinea muniţie reală şi a indicat că arma a fost descărcată strigând "pistol rece!”, conform înregistrărilor. Armurier şef pentru acest film a fost Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de 24 de ani, care a lucrat recent pe acest post pentru prima dată.  

Nu este clar dacă Baldwin juca în momentul împuşcării sau câte focuri au fost trase şi se ştiu puţine lucruri despre armă. 

Înainte de această tragedie, mai mulţi membri ai echipei de filmare au părăsit platoul în semn de protest faţă de condiţiile de lucru de la Bonanza Creek Ranch, lângă Santa Fe.