Magic News

Filmul „Crai nou/ Blue Moon”, debutul ca regizor al Alinei Grigore, a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la San Sebastian

„Crai nou"/ „Blue Moon", scris şi regizat de Alina Grigore, care urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare, a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la San Sebastian, Scoica de Aur.

„Acest premiu este un omagiu adus artiştilor care vor să vorbească şi să-şi exprime creativitatea feminină şi creativitatea în general", a declarat pe scenă Alina Grigore. 

Primul lungmetraj regizat de Alina Grigore o are în centru pe Irina care se luptă să aibă o studii superioare şi să scape de violenţa din familiei ei disfunţională. O experienţă sexuală ambiguă îi va impulsiona intenţia de a lupta contra violenţei din familia ei. 

Din distribuție fac parte Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov.

Alina Grigore este cunoscută pentru rolul din „Ilegitim” (2016), regizat de Adrian Sitaru, cu care a scris scenariul, şi care a fost premiat în secţiunea Forum a Berlinalei. Înainte de asta, ea a jucat, între altele, în serialele „Îngeraşii” şi „Aniela”.

Continuarea AICI