Magic News

Mesajele lui Horaţiu Mălăele după moartea lui Ion Caramitru - “Drum luminat, prieten drag!”

Actori şi regizori şi-au exprimat regretul pierderii actorului Ion Caramitru, care a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani.

Printre cei care deplâng moartea marelui actor se află şi Horaţiu Mălăele, bunul lui prieten. Cei doi au jucat împreună în spectacolele „Câte-n lună şi în stele” şi „Dineu cu proşti”.

„A plecat unul dintre cei mai frumoşi, inteligenţi şi buni prieteni pe care viaţa mea i-a cunoscut. Drum bun, Pino!”, a scris Mălăele duminică seară.

Luni, Horaţiu Mălăele, a revenit: „Ion Caramitru a fost o lumină care a înnobilat cultura română şi viaţa cetăţii de-a lungul a şase decenii. Abia acum, când amintirea-i devine istorie, putem să-i vedem truda. Abia acum, când a plecat, putem să-i vedem suferinţa. Abia acum, când a plecat, vedem câtă nevoie aveam de el. Drum luminat, prieten drag! Ne-om mai vedea!”.

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București.

Cu un timbru al vocii inconfundabil, a jucat în multe piese de teatru reprezentative, dar şi în peste 40 de filme, după ce şi-a făcut debutul cu rolul secundar din “Pădurea spânzuraților” în regia lui Ciulei (1964).