Magic News

La 73 de ani, Jean-Michel Jarre trăieşte o poveste de iubire cu actriţa Gong Li

Muzicianul Jean-Michel Jarre împlineşte 73 de ani pe 24 august, iar la această vârstă artistul francez spune că este un om cu adevărat fericit.

Din 2019, el trăieşte o poveste de iubire cu actriţa chineză Gong Li, în vârstă de 55 de ani, pe care a întâlnit-o la Paris. “Ea este femeia pentru tot restul vieţii mele”, a declarat muzicianul.

Într-un interviu pentru Paris Match, Jean-Michel a povestit cum a cunoscut-o pe Gong Li în casa unui prieten comun. “Imediat am avut sentimentul că ne-am găsit sau mai degrabă că ne-am regăsit, o senzaţie stranie că ne cunoaştem de mult timp”.

Între Jean-Michel Jarre şi Gong Li a fost un adevărat “coup de foudre”, ca în filme, iar din 2019 cei doi sunt tot timpul împreună. Atunci, artistul era în plin turneu “Electronica”, fiind în trecere prin Paris, iar Li a plecat cu el mai departe în turneu, integrându-se în mod natural în echipă.

“Îmi place ideea că între noi, cel născut în Lyon şi chinezoaica, drumul mătăsii era deja trasat”, spune artistul, care ne-a oferit de Anul Noul concertul-eveniment “Welcome to the Other Side” din catedrala Notre Dame.

Născut în 1948, compozitorul şi instrumentistul francez este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice şi ai curentului „New Age”.

Jean-Michel Jarre a vândut peste 80 de milioane de albume la nivel mondial, artistul francez semnând și muzica de pe coloana sonoră a unor filme. Din discografia sa fac parte albumele „Metamorphoses”, „Revolutions”, „Magnetic Fields” și „Oxygene”.

Gong Li s-a făcut remarcată în anii 90 datorită regizorului Zhang Yimou, împreună cu care a lucrat la mai multe filme. În 1996, Gong Li a fost prima chinezoaică aleasă pentru coperta revistei Times. Extrem de angajată, actriţa face parte din organizaţii care apară drepturile copiilor. În anul 2000 ea a fost numită artistă UNESCO pentru pace.