Magic News

Angelina Jolie şi-a făcut cont pe Instagram şi vorbeşte despre drama femeilor din Afganistan

Actriţa Angelina Jolie care este de mai mulţi ani şi trimis special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Naţiunilor Unite, şi-a făcut cont pe Instagram, pentru a dezvălui poveştile celor care luptă pentru drepturile lor.

“Am venit pe Instagram pentru a împărtăşi poveştile lor şi vocile celor de peste tot din lume care luptă pentru drepturile lor de bază”, a scris Angelina, iar prima poveste publicată este a unei fete afgane, care vorbeşte despre drama acestui popor, după ce talibanii au preluat conducerea ţării.

„Înainte ca talibanii să vină... toţi aveam drepturi. Acum suntem din nou încarceraţi”, a scris fata. Femeile din Afganistan văd cum în doar câteva zile au pierdut drepturile câştigate în ultimii 20 de ani - dreptul de a lucra, de a studia, de a se deplasa și chiar de a trăi în pace.

 

Ele sunt obligate să poarte burka, îmbrăcăminte care le acoperă întregul corp, nu pot merge pe stradă decât însoţite de o rudă, nu au voie să poarte bijuterii, să privească pe fereastră sau să stea pe balcon, iar fetele nu vor mai putea studia pentru că şcolile pentru fete vor fi închise.  

Angelina a vizitat Afganistanul în 2001, iar acum actriţa vorbeşte despre eşecul operaţiunilor militare din această ţară.

„Să cheltuieşti atâta timp şi bani, să ai vărsare de sânge şi pierderi de vieţi doar ca să ajungi la asta este un eşec aproape imposibil de înţeles”, spune actriţa, care se angajează şi în această cauză şi vrea să caute mijloacele pentru a ajuta, sperând că şi alţii i se vor alătura.

În mai puţin de 3 ore, ea a reuşit să ajungă la 2,1 milioane de abonaţi, doborând recordurile lui Jennifer Aniston şi Rupert Grint, iar acum contul său este urmărit de peste 7,5 milioane de abonaţi.