Magic News

13 cele mai populare orașe care apar în filme

Filmele sunt captivante într-un mod pe care multe alte forme de artă nu le pot surprinde. Ele au capacitatea de a transforma emoțiile publicului de la o scenă la alta printr-un dialog inteligent, o interpretare magnifică, un scenariu bine scris, imagini încadrate spectaculos și partituri muzicale potrivite. Acestea sunt toate caracteristicile filmării unei producții care nu are cum să-și piardă publicul.

Dar elementul care completează filmul și are un impact major asupra percepției publicului este locația în care sunt surprinse cadrele. De multe ori, locația devine vedeta unui film la fel de mult ca personajele care joacă în el.

Peisajul inconfundabil al unui oraș, un obiectiv turistic faimos sau chiar energia unei locații pot contribui la modul în care interpretăm în final un film. Impactul orașelor care completează acțiunea este așadar incontestabil.

Din aceste motive, unele orașe devin adesea adevăratele staruri ale unui film. Iată o listă cu cele mai populare orașe din istoria cinematografiei, care au atras timp de zeci de ani unii dintre cei mai buni regizori și cele mai importante celebrități.

 

13. Roma, Italia

Cu atâtea repere semnificative din punct de vedere istoric în orașul iubirii eterne, este ușor de înțeles de ce producătorii și regizorii de mare calibru au ales Roma ca fundal pentru unele dintre cele mai memorabile filme.

Casa unor atracții faimoase la nivel mondial, precum Colosseumul, Fontana di Trevi, Basilica Sf. Petru și o istorie bogată, multe filme plasate antichitate au avut platoul aici.

Printre numeroasele titluri regăsim Gladiator, Spectre din seria James Bond, Îngeri și demoni și The Passion of the Christ.

12. Las Vegas, Nevada, USA

Welcome to the city of sins, my friends! Las Vegas, orașul plăcerilor interzise, al jocurilr de noroc, petrecrilor și distracției fără limite! Datorită atracțiilor turistice ce țin loc oricărei destinații din lume, orașul din Nevada a fost de multe ori vedeta unor filme americane de mare success.

Vegas baby, este un pariu câștigat pentru orice producător de film, indifferent dacă vorbim de comedie, acțiune sau romantism extrem.

Continuarea AICI