Magic News

A murit Robert Downey Sr., cineast şi tatăl actorului Robert Downey Jr. Omagiul emoţionant al actorului

Robert Downey Sr., cineast cunoscut pentru titluri ca „Putney Swope” şi „Boogie Nights” şi tatăl actorului Robert Downey Jr., a murit la New York, pe 7 iulie, la vârsta de 85 de ani.

Cel care a dat vestea a fost Robert Downey Jr., care a publicat un mesaj emoţionant însoţit de o fotografie alb-negru cu tatăl lui:

 “Noaptea trecută, tata a murit liniştit, în somn, după ani în care a îndurat ravagiile Parkinsonului... a fost un adevărat cineast nonconformist”.

Robert Downey Jr. a revenit asupra carierei celui care îi dădea primul rol într-un film, “Pound”, pelicula în care a fost distrbuit în 1970, când avea doar 5 ani.

În decursul carierei sale, Robert Downey Sr. a fost regizor, actor, producător şi scenarist. Cel mai mare succes al său rămâne “Hugo Pool”, film în care i-a distribuit pe Alyssa Milano, Patrick Dempsey, Sean Penn şi Robert Downey Jr.

Robert Downey Sr. a fost căsătorit de trei ori: între anii 1962 şi 1982, cu Elsie Ann Ford, în 1991 - 1994, cu Laura Ernst. Primul dintre aceste mariaje s-a încheiat cu divorţ, iar al doilea, cu moartea lui Ernst. În 1998, s-a căsătorit cu scriitoarea Rosemary Rogers.El a avut doi copii cu Ford, pe actorul Robert Downey Jr. şi pe Allyson Downey.