Magic News

A început Festivalul de Film de la Cannes! Producțiile care reprezintă România în competiție

Cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, amânată cu două luni, a început marți, 6 iulie, cu prezența fizică a invitaților şi se va încheia, pe 17 iulie, cu gala de premiere.

Ceremonia a început cu acordarea premiului onorific Palme d'Or actriței, producătoarei și regizoarei americane Jodie Foster, premiată cu două Oscaruri, protagonistă a unor filme clasice precum Taxi Driver (1976) şi Tăcerea mieilor (1991). La gala de deschidere, actriţa, producătoarea şi regizoarea americană Jodie Foster va primi un trofeu Palme d'Or onorific. 

Festivalul s-a deschis cu proiecţia musicalului romantic „Annette”, regizat de Leos Carax, cu Adam Driver şi Marion Cotillard în rolurile principale, primul film care a rulat festival, după un an de pauză.

Reîntoarcerea festivalului după o amânarea de un an este glorioasă, cu lungmetraje semnate de Wes Anderson, Asghar Farhadi, Jacques Audiard, Apichatpong Weerasethakul, Paul Verhoeven şi Sean Penn incluse în competiţie şi favorite la trofeul Palme d'Or.
 
Vezi continuarea AICI