Magic News

Britney Spears rămâne sub tutela tatălui ei

Un judecător de la o instanţă din Los Angeles a respins cererea de a-l înlătura pe tatăl cântăreţei Britney Spears din rolul de co-tutore al averii ei.

Artista depusese o cerere de a-l suspenda pe James Spears şi dorea înlocuirea lui cu o instituţie financiră care să fie unicul tutore al averii ei.

În vârstă de 39 de ani, Britney Spears se află din 2008 sub tutela tatălui, artista cerând unui judecător să pună capăt acestei tutele abuzive, sub care s-a aflat în ultimii 13 ani.

Controlul lui James Spears este atât de mae, încât Britney nu se poate căsători şi nu poate avea alţi copii din cauza unui sterilet pe care este obligată să îl poarte.

De partea cealaltă, James Spears a cerut curţii „să investigheze veridicitatea acuzaţiilor şi afirmaţiilor făcute de doamna Spears”, pe care el le-a negat vehement, spunând că nu doreşte decât să apere interesele fiicei lui. De asemenea, el şi-a exprimat îngrijorarea din cauza lui Jodi Montgomery, desemnată tutore temporar pe probleme personale al lui Britney Spears în septembrie 2019. Potrivit lui James Spears, aceasta este cea care a controlat deciziile legate de viaţa personală a cântăreţei şi tratamentul ei medical.

Britney Spears a fost plasată sub tutela tatălui în 2008, după un episode de depresie. În 2019, ea a reuşit să obţină ridicarea parţiala a tutelei tatălui, care a rămas responsabil de gestionarea averii, dar nu şi a vieţii private a starului muzicii pop. Mărturisind că este “deprimată” şi “traumatizată”, Britney a cerut pe 23 iunie ridicarea tutelei. “Vreau să îmi recapăt viaţa, se fac 13 ani şi este suficient”, a declarat ea.