Magic News

10 filme recunoscute la Cannes din ultimii 10 ani

După un an în care industria filmelor a fost pusă pe pauză, iar marile festivaluri de muzică și film au suferit anulări și amânări multiple, iată că cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura anul acesta în perioada 6-17 iulie, într-un cadru sigur și cu selecții fine, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului.

Chiar dacă publicitatea globală induce anual publicului larg percepția că Premiile Oscar reprezintă cel mai valoros premiu din comunitatea cinematografică, pentru nenumărați cineaști și cinefili din întreaga lume, Palme d’Or ocupă un loc chiar mai important. Încă din 1955, Festivalul de Film de la Cannes a reunit un juriu de top și a acordat o serie de premii onorifice unui sector exclusiv format din cei mai mari autori pe care i-a cunoscut până acum industria.

Cunoscut inițial sub numele de Grand Prix, premiul Palm d’Or a jucat un rol cheie în lansarea carierelor a sute de actori, juriile recunoscând de-a lungul a șapte decenii o gamă uimitoare de realizări cinematografice.

Cu o nouă ediție care bate la ușă, iată o retrospectivă de ansamblu asupra unor filme câștigătoare la Cannes din ultimul deceniu. Ben Croll, Alonso Duralde, Eric Kohn, Steve Pond și Sasha Stone, sunt doar câteva nume prestigioase pe care le vei regăsi în această ediție.

Îți prezentăm 10 filme din ultimii 10 ani premiate sau apreciate la festivalul de Film de la Cannes, pe care nu trebuie să le ratezi, potrivite atât pentru cunoscători, cât și pentru curioși. 

1. Melancholia — Lars von Trier, 2011

Melancholia, filmul lui Lars von Trier, este cu siguranță una dintre cele mai bune lungmetraje selectate în competiția filmelor de la Cannes. Poate nu veți găsi răspunsuri la cele mai mari întrebări ale vieții aici, acesta fiind un film despre sfârșitul unei familii, căsătorie, stabilitate și science fiction.

Acțiunea filmului se centrează pe nunta personajului jucat de Kristen Dunst, prezentată inițial ca un moment fericit, dar care ulterior este perturbată de intrigi din sânul familiei și de apariția neprevazută a unei planete ce fusese până atunci ascunsă de Soare și care, acum, amenință să intre în coliziune cu Pământul.

Vezi continuarea AICI