Magic News

Salma Hayek - Cu sinceritate despre un subiect (încă) tabu: menopauza

Salma Hayek are 54 de ani şi vorbeşte cu sinceritare despre vârstă şi schimbările prin care trece trupul unei femei o dată cu menopauza.

Invitată la “The Red Table Talk”, emisiunea online a Jadei Pinkett Smith, soţia lui Will Smith, Salma Hayek a povestit că a fost şocată de întrebările pe care medicii i le-au adresat pe când avea 45 de ani: “Întrebările erau terifiante. Mă înrebau lucruri precum: “Îţi cresc urechile sau îţi creşte păr în el? Ţi-a crescut barbă sau mustaţă? Te iriţi uşor? Plângi fără motiv? Te-ai îngrăşat rapid şi nu poţi slăbi?

Un aspect asupra cărora medicii nu insisă însă este creşterea sânilor la menopauză: “Mi-au crescut sânii foarte mult. Unora dintre noi, dacă luăm în greutate, ne cresc şi sânii, exact ca atunci când faci un copil şi alăptezi”.

Actriţa spune că a avut fluctuaţii de greutate, de la sarcină, iar acum de la menopauză, iar sânii săi s-au modificat vizibil: “Mulţi spun că mi-am făcut augmentare mamară. Nu îi judec pentru că sânii mei erau mai mici. La fel ca şi restul corpului. Dar au continuat să crească. Multe numere. Şi spatele meu are de suferit. Nu mulţi sunt cei care vorbesc despre toate lucrurile astea.”, a povestit actriţa căsătorită cu Francois Henri Pinault, cu care are o fiică, Valentina, în vârstă de 13 ani.

Aflată pe afişul filmului “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”, actriţa a povestit că s-a confruntat cu bufeuri sau schimbări de dispoziţie în ultimii ani, iar personajul său din film este exact o femeie aflată la menopauză. Iar personajul său transmite un mesaj important: “Femeile nu au dată de expirare pentru că poţi întoarce capete la orice vârstă. Poţi fi sigură pe tine la orice vârstă, poţi visa, poţi fi romantică la orice vârstă. Avem dreptul să fim iubite pentru cee ace suntem, unde suntem. Nu suntem pe lume doar pentru a face copii sau pentru a avea grijă de bărbaţi.”