Magic News

Shannen Doherty denunţă obsesia pentru Botox de la Hollywood

Actriţa Shannen Doherty, în vârstă de 50 de ani, care se luptă de câţiva ani cu cancerul de sân, a denunţat obsesia actriţelor de la Hollywood pentru Botox.

Foarte prezentă pe Instagram, Shannen a scris un mesaj în care a explicat că nu se poate identifica deloc cu personajele feminine din filme.

Acttriţa din “Beverly Hills” a ales să îşi ilustreze mesajul cu o fotografie în care apare fără retuşuri. “M-am uitat la filme în această seară şi am constatat că sunt puţine personaje feminine cu care m-aş putea identifica. Femei fără injecţii, fără Botox, fără lifting. Femei care să îşi asume chipul şi toată experienţa”, a scris actriţa.

Ea a vorbit despre acceptarea de sine în faţa normelor impuse de industria cinematografică. “Am trăit. Îmi place că am trăit şi că faţa mea îmi reflectă viaţa. Am supravieţuit cancerului. Îmi asum cine sunt. Vreau să văd femei ca mine. Femei ca noi.”

Selma Blair, Sarah Michelle Gellar şi-au exprimat susţinerea, iar fanii i-au mulţumit pentru onestitate şi curaj, iar unii i-au recomandat să vadă “Mare of Easttown”, mini-seria în care Kate Winslet îşi asumă corpul şi faptul că îmbătrâneşte.

În 2019, Shannen a povestit cum i-a fost afectat corpul de tratamentele împotriva cancerului. Actriţa s-a îngrăşat, colagenul din piele s-a diminuat, accelerând îmbătrânirea. Cel mai dificil i-a fost să îşi accepte cicatricile, însă spunea că îşi iubeşte corpul care a putut lupta împotriva cancerului. “Pentru mine, acum, a fi sexy, înseamnă a fi puternic. A fi sexy presupune şi a fi vulnerabil, milos, generos”.