Magic News

Omagiul emoţionant adus de Damian Lewis soţiei lui, Helen McCrory, care a murit la 52 de ani

Celebră pentru rolurile din „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”, actriţa Helen McCrory a murit la vârsta de 52 de ani. Anuntul morţii sale a fost făcut de soţul ei actorul Damian Lewis.

"Cu inima împietrită de durere, vă anunţ că după o luptă eroică împotriva cancerului, femeia magnifică Helen McCrory a murit împăcată la ea acasă, în mijlocul unui val de iubire oferit de prietenii şi familia ei", a scris Damien Lewis pe Twitter.

"A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre", a adăugat soţul actriţei. La două zile de la moartea soţiei lui, Damian Lewis i-a adus un omagiu emoţionant în ziarul “The Sunday Times”.

Actorul în vârstă de 50 de ani a rememorat cu bucurie anii pe care i-au trăit împreună, după ce s-au cunoscut în 2003 şi s-au căsătorit în 2007. Damian a descris-o pe Helen drept o persoană strălucitoare, ale cărei principii de viaţă au fost bunăvoinţa şi generozitatea. Actriţa se interesa mereu de cei din jurul său, iar ficare persoană se simţea specială. “Le acorda toată atenţia. Îi făcea să râdă. Puţini oameni erau atât de amuzanţi precum ea.”

Cei doi au avut împreună doi copii, Manon, născută în 2006 şi Gulliver, născut în 2007, iar Damian spune că aceştia sunt pregătiţi pentru viaţă, pentru că au moştenit spiritul, curiozitatea, talentul şi frumuseţea mamei lor.

“Nu am cunoscut o persoană care să profite mai mult de viaţă. Felul său de a fi conectată la prezent şi de a profita de fiecare moment este o sursă de inspiraţie.”’, a declarat actorul.

Helen le-a cerut să fie curajoşi şi le-a repetat adesea copiilor săi: “Să nu fiţi trişti, pentru că chiar dacă sunt pe punctul de a pleca, am trăit viaţa pe care am vrut-o.” Ea le-a spus celor dragi să iubească din nou, a vrut ca Damian să aibă prietene, multe prietene, spunând că dragostea nu este posesivă.

Damian a încheiat declarând că Helen îi lipseşte deja si spunând că cel mai mare gest de curaj al acesteia a fost acela de a-şi transforma moartea în ceva normal. “Nu a arătat nici teamă, nici amărăciune, nici milă pentru ea, ne-a înarmat cu curaj pentru a continua şi a insistat ca nimeni să nu fie trist, deoarece ea este fericită. M-a uimit. A fost ca un meteor în viaţa noastră.”