Magic News

A murit Cătălina Isopescu, cea mai frumoasă fată din lume. În 1993 apărea în videoclipul “Seducţie” al trupei Direcţia 5

Cătălina Isopescu, unul dintre primele modele din România şi fiica realizatorului de televiziune Emanuel Isopescu, a murit la vârsta de 49 de ani.

Cel care a dat tragica veste a fostul iubitul ei, actorul Oltin Hurezeanu, cunoscut drept primul român care a câștigat „Vrei să fii miliardar”. „Ain’t no sunshine when shes gone”, a scris acesta, în timp ce Ioana, sora Cătălinei, a descris-o drept “cea mai frumoasă fată din lume”.

Fostul model a suferit de o boală necruţătoare, în ultimele sale apariţii fiind vizibilă lupta pe care o ducea.

Cătălina Isopescu a fost unul dintre cele mai apreciate modele în anii 90. Ea a ajutat la organizarea primelor ediții Elite Model Look în România, concurs câștigat în 1995 de Andreea Raicu.

„Cătălina este un personaj complex, o femeie uluitoare și extrem de inteligență. Într-o perioada în care Cătălin Botezatu își tapetă casă și viață cu însemnele Versace, iar cizmele din perspex pe care le purta Janine erau considerate simboluri absolute ale modei.

Cătălina trecea senină și elegantă prin viață îmbrăcată invariabil în negru, cu părul strâns într-o coadă simplă, oricând dispusă să între într-o discuție cu tema Modă. Iso trăia cu 10 ani înaintea tuturor, branșată la o lume la care doar visam”, spunea criticul de modă Ovidiu Buta 

Şi-a început cariera la 18 ani, scrie elle.ro, când a vizitat redacţia Vogue din Germania. Avea să cunoască succesul la Milano, unde a lucrat, cu agenția Elite, atât pentru defilări pe catwalk cât și ca model de showroom, și a pozat pentru cataloage și editoriale în reviste de modă, colaborând cu brand-uri precum Armani, Mariella Burani, Alberta Ferretti, Moschino Cheap & Chic.

 În 1993, Cătălina Isopescu a fost protagonista unuia dintre primele videoclipuri realizate în România, pentru piesa Seducție, a trupei Direcția 5.

A fost căsătorită cu fotograful german Thomas Elsner, alături de care a avut un fiu, Arthur, iar în ultimii ani a lucrat în publicitate.