Magic News

Russell Crowe împlineşte 57 de ani. Cum arată “Gladiatorul” astăzi

Născut în Wellington, Noua Zeelandă, actorul Russell Crowe împlineşte pe 7 aprilie 57 de ani.

El a postat pe contul de Instagram o fotografie în care apare în compania actorului Chris Hamsworth, interpretul lui Thor, şi a soţiei acestuia, Elsa Pataky. “Gladiator x Thor”, a scris actorul şi a obţinut aproape 150.000 de like-uri pentru această poză. Cei trei se află pe un iaht, iar Crowe poartă o geacă şi impresionează cu barba sa.

Celebrul actor s-a schimbat mult în ultimii ani, a mai pus ceva kilograme şi doar ochii amintesc de bărbatul chipeş din trecut. Russell şi-a surprins fanii în ultimii ani cu schimbările de look, el oscilând între perioadele în care a avut barbă şi păr şi cele în care s-a ras în cap şi s-a bărbierit.   

Faimos pentru rolurile din ''Gladiatorul'' şi ''A Beautiful Mind'', Crowe şi-a început carieră în cinematografie în Australia, înainte de a se muta în America.

În 1995, a jucat în  ''The Quick and the Dead'' (1995), avându-i alături pe Gene Hackman, Sharon Stone şi Leonardo DiCaprio.

A primit rolul din ''L.A. Confidential'' în 1997, avându-l alături în distribuţie pe Kevin Spacey,  iar în 1999 a jucat în ''Mystery, Alaska'' alături de Burt Reynolds.

A intrat în atenţia producătorilor cu rolul din filmul ''The Insider'', regizat de Michael Mann şi cu Al Pacino în distribuţie.

În 2001 a triumfat la Premiile Oscar câştigând statueta pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul generalului roman Maximus din pelicula ''Gladiator'', în regia lui Ridley Scott.

A primit o altă nominalizare la Oscar pentru interpretarea lui John Nash, câştigătorul premiului Nobel pentru Economie, pe care l-a jucat în pelicula ''A Beautiful Mind'', în regia lui Ron Howard.

A colaborat din nou cu regizorul Ridley Scott la ''A Good Year'' (2006), ''American Gangster'' (2007), ''Body of Lies'' (2008), ''State of Play'' (2009) şi ''Robin Hood'' (2010).