Magic News

Chadwick Boseman, recompensat postum cu un Glob de Aur. Discursul emoţionant al soţiei lui

Chadwick Boseman a fost desemnat ”cel mai bun actor într-un film - dramă” pentru rolul din ”Ma Rainey’s Black Bottom”.

Actorul, care a decedat în 2020 din cauza cancerului, a devenit a doua persoană premiată postum la această categorie, după Peter Finch, care a mai primit acest trofeu în 1977, pentru „Network”.

Soţia lui Chadwick, Simone Ledward Boseman, a primit premiul în numele lui şi a ţinut un discurs emoţionant. „I-ar fi mulţumit lui Dumnezeu. Le-ar fi mulţumit părinţilor lui. Ar fi mulţumit strămoşilor pentru călăuzire şi sacrificiile lor”.

"Ar spune ceva frumos, ceva care inspiră, ceva care ar amplifica acea voce micuță care îți spune că poți, care îți spune să continui, care te cheamă înapoi la ceea ce trebuia să faci în acest moment al istoriei,” a completat ea, fără să îşi poată stăpâni lacrimile.

Boseman a murit, în august 2020, la vârsta de 43 de ani, după o luptă de mai mulţi ani cu cancerul.

Ledward Boseman a mulţumit, între alţii, mentorului lui, Denzel Washington, care a fost şi producător al filmului, colegilor de platou, regizorului George C. Wolfe, Netflix şi Hollywood Foreign Press Association.

Chadwick Boseman a cunosct celebritatea după vârsta de 35 de ani şi a intrat în atenţia publicului odată cu rolul T’Challa din Black Panther.

În filmul “Ma Rainey’s Black Bottom” l-a interpretat pe trompetistul Levee şi a jucat alături de câştigătoarea de Oscar, Viola Davis.