Magic News

Jane Fonda va primi trofeul onorific Cecil B. DeMille la Globurile de Aur 2021

Actriţa Jane Fonda în vârstă de 83 de ani va fi răsplătită cu trofeul onorific Cecil B. DeMille la gala de decernare a Globurilor de Aur, programată pe 28 februarie.

Premiată cu Oscar pentru rolurile din „Klute” şi „Coming Home”, Jane Fonda a avut o carieră ilustră la Hollywood. Cele mai recente apariţii ale sale au fost în lungmetrajele „Book Club” şi „Youth” şi în serialul „Grace & Frankie” (Netflix).

Fiica actorului Henry Fonda, ea a debutat în film la vârsta de 23 de ani, după ce a urmat cursuri de actorie cu Lee Strasberg. A jucat în filme regizate de Roger Vadim, Alan J. Pakula, Sydney Pollack şi Paolo Sorrentino, şi i-a avut parteneri pe Robert Redford, Jon Voight, Michael Douglas şi Robert de Niro.

A câştigat premiul Oscar de două ori, pentru „Klute” (1971) şi „Coming Home” (1978) şi mai are în palmares şapte Globuri de Aur, două trofee BAFTA şi a fost distinsă cu Palme d'Or onorific, în 2007. A jucat în peste 50 de filme artistice şi de televiziune, printre care “Desculţ în parc/ Barefoot in the Park” (1967), „Călăreţul electric/ The Electric Horseman” (1979) şi „Stanley & Iris” (1990).

Jane Fonda a fost căsătorită de trei ori: cu regizorul Roger Vadim (1965 - 1973), cu activistul politic Tom Hayden (1973 - 1990) şi cu magnatul media Ted Turner (1991 - 2001).

Este cunoscută la Hollywood pentru implicarea sa de-a lungul anilor în diverse cauze, în anii 70 militând împotriva războaielor, iar acum împotriva încălzirii globale.

În 2019 a initiat seria de acţiuni „Fire Drill Fridays”, în fiecare zi de vineti protestând la Capitoliu faţă de politica privind încălzirea globală. Îmbrăcată cu un palton roşu, Jane Fonda a fost arestată de mai multe ori din cauza nesupunerii civile.

Celebra actriţă a făcut promisiunea de a fi responsabilă în privinţa hainelor şi de a nu mai cumpăra sau purta unele noi. Ultima haină achiziţionată a fost paltonul roşu purtat şi pe covorul roşu şi la proteste. “Este ultima haină pe care o cumpăr. Pentru că le spun oamenilor că nu au nevoie să facă shopping, că nu au nevoie de lucruri în plus, vreau să urmez şi eu acelaşi drum. Deci, nu voi mai cumpăra haine!”