Magic News

Haos la Capitoliu! Starurile au reacţionat după ce clădirea simbol a Americii a fost luată cu asalt

Susţinătorii lui Donald Trump au invadat Capitoliul, sediul parlamentului american, pentru a bloca confirmarea victorei lui Joe Biden, iar imaginile au făcut ocolul lumii, indignându-i pe americani, printre ei aflându-se şi multe celebrităţi.

Barack Obama, Alyssa Milano, John Cusack, Mark Ruffalo, Edward Norton, Jennifer Aniston au reacţionat imediat, susţinând că a fost una dintre cele mai triste zile din istoria Americii.

“De ce oamenii sunt surprinşi că s-a întâmplat asta? Sunt luni de zile de când susţin că Trump incită la acţiuni violente”, a scris Alyssa Milano, militantă anti-Trump.

Ashton Kutcher a chemat la calm: "Susţineţi tranziţia paşnică a puterii! Acesta este adevăratul patriotism!”

John Cusack, Mark Ruffalo, Edward Norton au scris despre lipsa de reacţie a poliţiei în faţa protestanţilor.

Rosanna Arquette a amintit faptul că demonstraţii care au luat parte la Black Lives Matter au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene, în timp ce acum când funcţionarii statului, senatorii sunt ameninţaţi cu moartea, democraţia însăşi este în pericol, nimeni nu a reacţionat.

Fiică a doi veterani şi sora altuia, Pink a scris că îi este ruşine de ceea ce se întâmplă la Washington. “Este o zi atât de tristă pentru America!”, a spus artista.

Foştii preşedinţi americani Carter, Bush, Clinton şi Obama au reacţionat, la rândul lor. “Istoria îşi va aminti de violenţele de astăzi de la Capitol, încurajate de un preşedinte care a minţit o parte a electoratului, ca de un moment de dezonare şi de ruşine pentru ţara noastră”, a scris Obama într-un comunicat virulent.