Magic News

Analia Selis - “Maradona a fost pentru noi un om mare”

O lume întreagă este tristă după ce Maradona, considerat de mulţi drept cel mai bun jucător de fotbal, a murit.

În Argentina natală, Maradona a fost un adevărat zeu, iar când juca la Campionatul Mondial nimeni  nu învăţa sau lucra.

Născută în Argentina, Analia Selis a descris atmosfera care domnea în orasele argentiniene la meciurile de fotbal în care juca Maradona, copilăria artistei fiind marcată de iubirea pentru Maradona şi pentru fotbalul argentinian.

“De la grădinița pana la sfârșitul liceului am fost la o scoala religioasă de fete. La fiecare 4 ani se monta in curtea școlii un ecran imens ca sa putem sa urmărim Mondialul de fotbal, toate meciurile, iar când juca Argentina nu mergeam la scoala pentru ca se considera ca un asfel de eveniment trebuie petrecut in familia.

Așa trăim noi, argentinieni fotbalul. De mică ma jucam si eu cu băieții din cartier, in scoala am jucat pentru campionatul intern de fotbal care se organiza pe vremea mondialelor..

Maradona a fost pentru noi un om mare care dincolo de viața distructiva pe care a avut in ultimii ani ne-a umplut anii de bucurie și de mândrie.

Azi când un prieten de al meu mi-a spus ca a murit Maradona mi-am adus aminte de copilăria și adolescenta mea când, după fiecare meci câștigat ne duceam in piața centrală din Tucuman sa sărbătorim alături de o mulțime cu care împărtășeam iubirea pentru Maradona și fotbalul argentinian.”