Magic News

5 întrebări pentru Martin Gore (Depeche Mode)

Gala "Rock And Roll Home of Fame, 2020 Class" este disponibilă și în România pe platforma HBO GO.

Depeche Mode, alături de Whitney Houston, Nine Inch Nails, Notorious B.I.G., Doobie Brothers și T. Rex. sunt incluși pentru prima dată în Rock And Roll Home of Fame, 2020 Class. Cei de la Billboard.com au stat de vorbă cu Martin Gore, unul dintre fondatorii trupei britanice Depeche Mode.

Felicitări pentru intrarea în “Rock and Roll Hall of Fame”. Desigur, „Rock and Roll Hall of Fame” include artiști dincolo de o definiție strictă a muzicii rock. Dar voi sunteți de acord cu această etichetă, de „trupă rock”?

Martin Gore: Depeche Mode a fost dintotdeuna o trupă cu o bază puternică în muzica electronică, dar am îmbrățișat o mulțime de sounduri rock cu mult timp în urmă. Am fost adepți ai muzici ”electronice”, dar asta s-a schimbat la un moment dat în anii '80, când am început să folosim chitare și alte instrumente, așa că nu am nicio problemă să ni se spună „trupă rock”.

Depeche Mode și-a păstrat loialitatea față de Mute Records o lungă perioadă de timp. Cât de esențial a fost Mute pentru succesul Depeche Mode la începuturi?

Martin Gore: Cred că am fost foarte norocoși să îl cunoaștem pe Daniel Miller (n.r. fondator mute Records) foarte devreme în cariera noastră și să începem să lucrăm cu el. El a fost, într-adevăr, ca un tată pentru noi. Chiar dacă nu era mult mai în vârstă, avea mult mai multă experiență decât noi. El ne-a ajutat și ne-a ghidat cariera încă din prima zi și face parte din povestea asta și astăzi. El este implicat în continuare în toate proiectele muzicale Depeche Mode, iar noi ținem cont de sfaturile lui. 

Citeste continuarea AICI