Magic News

Ana Ularu: „Mă uit în urmă la ce am făcut și sunt foarte fericită”

Deși familiară pasionaților de teatru prin roluri remarcabile în montări din repertoriul teatrelor Bulandra și Act semnate de Andrei Şerban (Omul cel bun din Seciuan, Carousel) și, respectiv, Radu Iacoban (O intervenție, Constelații), Ana Ularu rămâne asociată în memoria colectivă în primul rând cu cinematografia

 și asta fiindcă, la numai 35 de ani împliniți anul acesta, apreciata actriță are deja aproape 50 de roluri în filmografie, multe în producții internaționale de succes în care a jucat, printre alții, alături de Keanu Reeves (Siberia), Tom Hanks (Inferno), Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence (Serena), John Hannah (The Marker) sau Vincent D’Onofrio (Emerald City). Ascensiunea ei spre stardom a început acum 10 ani, în urma succesului de critică și de public a interpretării rolului principal din filmul lui Bogdan George Apetri, Periferic, care i-a adus nu doar recunoașterea națională, Premiul Gopo, ci și una europeană prin distincțiile obținute la festivaluri reputate (Locarno, Salonic, Novi Sad). Pe Ana Ularu, care la finalul anului trecut a terminat de filmat un serial pentru Netflix, Tribes of Europa, o puteți vedea luna aceasta în serialul Alex Rider, difuzat de AXN.

Se împlineşte un deceniu de la premiera Periferic, de când rolul Matildei te-a propulsat în rândul actrițelor europene de prim rang. Care este prima amintire care-ți vine în minte legată de Periferic?

Cred că fiecare zi de filmare. Poate că ăsta e motivul pentru care mi s-a părut că am aniversat 10 ani de la Periferic anul trecut, fiindcă pentru mine filmările în sine au fost ceea ce mi-a rămas în amintire. Premiera și tot ce-a venit după au fost niște surprize foarte plăcute, niște cadouri, niște bonusuri. Dar pentru mine filmul e cel din 2009, din vară, adică... atunci când mă gândesc, prima chestie care îmi vine în minte e căldura și, efectiv, am senzația aia fizică a maieului pe care îl purtam și aproape că văd brățara de la mână și îl aud pe Bogdan făcând un mișto pe lângă mine. Adică e foarte ancorat în perioada în care l-am filmat. Mie asta-mi place la meserie. Momentul în care o faci.

Citeste continuarea AICI