Magic News

Filmul “Care dintre noi?", povestea despre cancer a lui Chris Simion-Mercurian, va avea premiera online

„Care dintre noi?”, primul film realizat de regizoarea de teatru Chris Simion-Mercurian, avându-i în distribuţie pe Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu şi Crina Semciuc va avea premiera online pe 12 noiembrie şi va fi difuzat şi în 15 secţii de oncologie.

Regizoarea Chris Simion-Mercurian a fost diagnosticată cu cancer în 2017, iar filmul acesta este viziunea sa despre această boală.

„Cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă ştii să îl abordezi aşa. În 2017, am fost diagnosticată cu cancer de sân, iar povestea asta e inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul «Care dintre noi?» este modul meu de a le împărtăşi celor care se confruntă cu cancerul că există lumină în spatele bolii. Fiecare are în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze şi să abordeze cu umor. Există situaţii mult mai dramatice decât această boală. E vorba de perspectivă, de atitudine. Mie nu-mi poate lua nimeni bucuria şi iubirea de viaţă. Nici măcar cancerul. Viaţa e pe zile şi e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poţi, ţi se pare. Poţi mult mai mult”, a transmis Chris Simion-Mercurian într-un comunicat.

În film apar actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar şi Delia Grigoroiu – pacientă şi Georgeta Popescu – asistentă şi Eva Spiru – medic rezident. Distribuţia este completată de copilul Alexandra Mercurian.

Personajele din film sunt oameni pe care i-a cunoscut. "Personajele sunt oameni vii, pe care i-am întâlnit, nu sunt ficţiune. Când zici că nu mai poţi, ţi se pare. Poţi mult mai mult. Dar important nu e cât de greu sau de uşor faci călătoria asta, ci ce înţelegi din ea. Nu eşti într-o cursă, nu e nicio competiţie. Din punctul meu de vedere, cancerul este o lecţie de iubire, iertare, asumare. Nimic altceva", a spus regizoarea.

Filmul va fi difuzat pe paginile şi conturile unor asociaţii de pacienţi, pe canale media care militează pentru informarea şi educarea corectă a pacienţilor şi în 15 secţii de oncologie.

Primele difuzări sunt programate pentru 12 noiembrie, ora 20.00 - pe pagina de Facebook a Fundaţiei Renaşterea. Difuzarea va fi urmată de o discuţie între Chris Simion-Mercurian şi Mihaela Geoană, preşedinta fundaţiei; şi pentru 17 noiembrie, ora 20.00 - pe pagina de Facebook şi contul de YouTube Pacientul 2.0.