Magic News

Actorul Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani

Sir Sean Connery, actorul cunoscut pentru rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani, a anunţat BBC.

Connery a fost primul actor care l-a interpretat pe celebrul spion britanic, rol pe care l-a jucat în şapte dintre filmele seriei.

El a fost considerat drept cel mai bun interpret al lui James Bond, iar de-a lungul carierei sale a câştigat un Oscar, trei Globuri de Aur şi două Premii Bafta.

Născut pe 25 august 1930 la Edinburgh, în Scoţia, Thomas Sean Connery a trăit într-o familie modestă, tatăl său lucrând pe şantier, iar mama fiind femeie de serviciu. La vârsta de 17 ani, tânărul Connery s-a decis să abandoneze şcoala şi să se angajeze în marină. Din cauza unui ulcer a revenit pe uscat 3 ani mai târziu. După diverse munci şi un loc 3 la Mister Universe în 1950, Sean Connery a debutat în teatru ca figurant, pentru a juca ulterior în mai multe filme şi în seriale de televiziune.

În 1961 a fost ales dintre 600 de candidaţi să îl joace pe James Bond, eroul creat de Ian Fleming. Avea să apară de şapte ori în acest rol, iar pentru mulţi el a rămas de neuitat. 

Sean Connery avea să îşi lase amprenta asupra Hollywood-ului cu multe alte filme devenite clasice, aparand in productii ca: The Hunt For Red October, Indiana Jones sau The Rock.