Magic News

Cine este cel mai bun cofetar din lume în 2020

Ciocolatierul belgian Pierre Marcolini a fost desemnat cel mai bun cofetar din lume în cadrul “World Pastry Stars 2020”, o ediţie desfăşurată anul acesta online.

În vârstă de 56 de ani, Marcolini obţine al doilea titlu suprem după cel câştigat în 1995, la Lyon, iar acesta este cea mai frumoasă recunoaştere pe care ar fi putut-o primi.

Juriul şi jurnaliştii l-au votat pe Pierre Marcolini în unanimitate, iar acesta a reacţionat pe Twitter:

“Vă vorbesc mai mult despre munca mea de ciocolatier decât de cea de cofetar, pasiunea mea de peste 25 de ani. Le mulţumesc tuturor gurmazilor din lume pentru susţinere”.

Pierre Marcolini este recunoscut pentru stilul lui minimalist, iar bomboanele de ciocolată realizate de el au devenit cadouri de lux. În fiecare an, pleacă în căutarea celor mai bune boabe de cacao pentru a crea cea mai bună ciocolată şi a oferi o emoţie rară şi neaşteptată.

Cofetarul belgian pregăteşte, de asemenea torturi, prăjituri, macarons, îngheţată şi dulceaţă. El a deschis Maison Pierre Marcolini la Bruxelles în urmă cu 25 de ani, iar astăzi este prezent în 40 de ţări, printre care Marea Britanie, Germania, China sau Japonia.