Magic News

„Amuzantul” Sean Connery

În perioada aceasta îl sărbătorim pe Sean Connery, care a împlinit, pe 25 august, vârsta de 90 de ani.

 Actorul scoțian, născut în 1930, este primul care l-a interpretat pe James Bond, în 7 filme din franciză, între 1962 și 1983. Chiar dacă mulți au crezut că nu poate să iasă din umbra unui asemenea rol definitoriu, Connery a devenit unul dintre cei mai notabili actori ai generației sale.

Sean Connery a primit trofeul Oscar la categoria ‘cel mai bun actor în rol secundar’, pentru rolul din  clasicul The Untouchables, regizat de Brian De Palma în 1987.

În întreaga sa carieră, care se întinde pe mai bine de jumătate de secol, Sean Connery a jucat în multe filme, dar în foarte puține comedii. De ce? Nu pentru că scoțianul n-ar avea umor, ci, cel mai probabil, pentru că se temea că astfel de roluri l-ar putea transforma în mintea spectatorilor într-un măscărici de la care se vor aștepta tot timpul să scoată o poantă pe gură. În plus, Connery era prea macho pentru a fi și amuzant, deși în rolul de James Bond a injectat și un pic de ironie fină și zâmbetul acela dezarmant.

Așadar, comediile în care Sean Connery a jucat sunt cu adevărat niște rarități. Spre deosebire de alți actori mari, care la bătrânețe au acceptat pe bandă rulantă roluri de bătrâni grumpy în comedii ușurele, Connery n-a făcut treaba asta.