Thrive

Alexandra Velniciuc - Despre teatrul în spaţii neconvenţionale şi sportul de plăcere

Actriţa Alexandra Velniciuc a fost invitată în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Actriţa joacă în foarte multe piese la Teatrul Elisabeta si nu numai şi a povestit în Magic Morning cum s-a adaptat la noile reguli şi cum se face acum teatru în aer lier şi în spaţii neconvenţionale.

Am pornit discuţia cu Alexandra Velniciuc de la un articol de pe Thrive Gloal România despre faptul că ni se întâmplă des să nu reţinem numele. “Uneori există o incompatibilitate între nume şi fizionomia persoanei. Încerc, din respect, să le reţin numele. Dar, recunosc, îi rebotez, pentru că mi se pare că li potriveşte mai bine un alt prenume.”, a declarat Alexandra Velniciuc.

Despre teatrul în aer liber, Alexandra spune ca este un teatru pe care trebuie să îl înveţe şi actorii şi publicul. “Farmecul unei săli de teatru, în spaţiu închis, mai ales la comedii este că energia se propagă mult mai uşor. În spaţii deschise e greu.”

În lunile de pandemie, Alexandra Velniciuc a continuat să facă sport. “Mie îmi place să fac mişcare. Nu am avut niciodată probleme de greutate. Fac sport pentru că îmi place şi pentru că atunci când mi-e greu îmi face bine mişcarea.” Actriţa şi-a inventat un sistem de mişcare în casă, folosindu-se de greutatea propriului corp. “Am descoperit izometria. Poţi ajunge la performanţe.”

Alexandra Velniciuc poate fi văzută pe 1 august în piesa “Dezbracă-te, vreau să-ţi vorbesc!” la Amfiteatrul Mihai Eminescu, pe 6 şi 8 august joacă în piesa “Ghici cine te sună?!” la Teatrul de Vară Herăstrău. Iar pe 4 septembrie se joacă “Puricele în ureche” când actorii ar trebui să interacţioneze cu spectatorii.