Magic News

Helen Mirren a împlinit 75 de ani. Frumuseţea şi eleganţa nu au vârstă

Helen Lydia Mironoff, cunoscută de noi toţi ca Helen Mirren, este una dintre cele mai talentate actriţe britanice.

În plus, la 75 de ani, Helen ne oferă o adevărată lecţie de stil, apariţiile sale pe covoru roşu fiind demne de cele ale unei regine.

Născută pe 26 iulie 1945, ea şi-a făcut ucenicia pe scenele teatrele londoneze, pentru ca primul său rol important în cinematografie să îl obţină în 1980.

A urmat o carieră strălucită, încununată în 2006 cu Premiul Oscar acordat pentru interpretarea rolului Reginei Elisabeta a II-a în filmul “The Queen” al lui Stephen Frears. Trecuseră 3 ani de când Regina Marii Britanii îi acordase Ordinul Imperiului Britanic.

În 2013, Helen Mirren a primit o stea pe Walk of Fame, iar în 2014 era răsplătită cu BAFTA pentru întraga sa carieră.

Helen Mirren rămâne o actriţă de excepţie, extrem de dedicată meseriei sale, o femeie elegantă şi rafinată şi extrem de îndrăgostită de regizorul Taylor Hackford, bărbatul care îi este alături de aproape 40 de ani.

Cei doi s-au întâlnit când ambii aveau 38 de ani şi s-au căsătorit în Scoţia în 1997. Actriţa îl descrie pe Taylor drept “dragostea vieţii sale” şi este fericită ca l-a cunoscută în plină maturitate. “Ceea ce face să fie super descoperirea unui partener mai târziu este că poţi identifica corect implicarea lui în relaţie, la fel ca dragostea, dorinţa şi tot ce urmează”.

În 2013, actriţa spunea: “A trăi cu Taylor este pasionant şi am senzaţia că sunt într-un continuu rendez-vous galant cu el”.

La rândul lui, cel care a regizat legendarul film „Ofiţer şi gentleman“, în 1982, a declarat: “Sunt căsătorit cu, cel puţin asta gândesc eu, cea mai mare actriţă din lume“.

Cei doi nu au avut copii împreună, însă regizorul are doi fii din căsătoria anterioară, iar Helen a recunoscut că a plâns când a realizat ca îi lipseşte această experienţă:

„N-am regretat niciodată că n-am avut copii. De fapt, mint. A fost o situaţie singulară, după ce am văzut filmul Parenthood. Am plâns circa 20 de minute. Toată această poveste despre viaţa de părinte şi cum grijile nu se termină niciodată, chiar şi atunci când eşti bunic, m-a impresionat. Mi-am dat seama că nu voi experimenta niciodată astfel de sentimente şi am plâns 20 de minute. Am plâns această pierdere.“