Magic News

Olivia de Havilland, ultima legendă a vechiului Hollywood, a murit la 104 ani

Actriţa Olivia de Havilland, ultima legendă a vechiului Hollywood, a murit la vârsta de 104, în Franţa, acolo unde locuia de peste 60 de ani.

Interpreta personajului Melanie din “Pe aripile vântului” era şi ultima supravieţuitoare din distribuţia celebrului film, lansat în 1939. Filmul avea să îi aducă Oliviei şi o nominalizare la Premiile Oscar, însă celebrul trofeu intra în palmaresul său mai târziu, de două ori, în 1946 şi 1949.

Americancă de origine britanică, născută la Tokyo, din părinţi britanici, actriţa Lillian Fontaine şi avocatul William de Havilland, Olivia a avut o soră, Joan Fontaine, cea mai mare rivală a sa de-a lungul vieţii. După ce părinţii săi s-au depărţit, Olivia a locuit în California cu mama ei şi a fost prima dintre surori care a debutat în cinematografie.

La începutul anilor 30, Olivia de Havilland a jucat roluri de tânără ingenuă în filmele de aventuri în care l-a avut ca partener pe Errol Flynn. În 1939, Victor Feming o alegea pentru rolul Melanie din “Pe aripile vântului”, momentul în care actriţa a devenit una dintre stelele Hollywood-ului.

În filmele care au urmat, ea a avut roluri importante şi parteneri celebri, printre care Richard Burton, Bette Davis, Liv Ullman.

Căsătorită de două ori, cu scriitorul american Marcus Goodrich (1946-1952) şi ziaristul francez Pierre Galante (1955-1979), Olivia de Havilland a avut doi copii, un fiu, Benjamin, mort în 1991, şi o fiică, Gisele.

Afla AICI mai multe despre povestea fascinanta de viata a Oliviei de Havilland!