Magic News

Angela Similea, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, sărbătoritele zilei de 9 iulie. Poveştile lor de viaţă şi fotografii inedite din tinereţe

Trei dintre cele mai îndrăgite artiste din România, Angela Similea, Margareta Pâslaru şi Mirabela Dauer, îşi sărbătoresc ziua de naştere pe 9 iulie.

Angela Similea împlineşte 75 de ani, iar interpreta unor hit-uri precum ”Casa mea”, ”De n-ai să vii” și ”Să mori de dragoste rănită” îşi va petrece ziua de naştere în America, acolo unde locuieşte.

Una dintre marile voci ale muzicii româneşti şi un adevărat sex-simbol, Angela a fost căsătorită de 4 ori şi are un fiu stabilit în America, care i-a dăruit 2 nepoţi. Prima dată, artista s-a căsătorit cu Andi Constantin, de profesie electrician, a urmat mariajul cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu, apoi a fost căsătorită cu omul de afaceri olandez Jan Hilgen, iar ultimul ei mariaj a fost cel cu politicianul Victor Surdu, care a murit în 2011.

Artista a avut un mariaj dificil cu Jan Hilgen, care bea şi o jignea, iar în timpul căsătoriei cu Victor Surdu a avut mai multe probleme financiare, cei doi pierzând câteva proprietăţi.

Totuşi, marea ei iubire a fost Florin Piersic: “Nu pot ascunde ce ştie toată lumea. Am fost fascinată de Florin Piersic”, mărturisea artista. Angela Similea era măritată pe atunci cu olandezul Jan Hilgen, iar Florin Piersic cu Anna Szeleş, aşa că cei doi nu au ajuns în faţa altarului.

În 2018, ea  fost prezentă la lansarea cărţii lui Titus Munteanu, iar jurnalistul Andrei Nourescu scria atunci: “Frumuseţea n-are vârstă... Angela Similea, în seara asta, la lansarea carţii despre Titus Munteanu.” Anul următor, Angela Similea a lansat la magazinul Muzica două albume “Best of”.

Margareta Pâslaru îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 78-a aniversare. Interpreta melodiilor ”Diamant fermecat” și ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi” a avut o copilărie dificilă, marcată de divorţul părinţilor săi şi de moartea tatălui, când ea avea 18 ani.

În 1958, la vârsta de 15 ani s-a lansat în muzică şi a devenit una dintre cele mai apreciate artiste din România. După ce a locuit o vreme în America alături de soţul ei, Gheorghe Sencovici, Margareta a revenit în România în anii 90. Are o fată, stabilită în America, care i-a dăruit doi nepoţi.

Mirabela Dauer împlineşte 74 de ani, iar artista ne-a încântat de-a lungul anilor cu piese ca: “Te-aștept să vii” ("Fotoliul din odaie”), ”Roata morii”, “Ce dor mi-a fost de ochii tăi” sau “Dormeau pe-o frunză două stele”.

A avut o copilărie foarte grea, marcată de multe lipsuri, după ce tatăl ei a fost arestat când ea avea 3 ani. Acesta a revenit acasă după 11 ani de detenţie, după ce fusese închis dintr-o eroare judiciară. “Cea mai mare nenorocire din viața mea a fost lipsa tatălui meu la vârsta la care aveam cea mai mare nevoie de el. Când a venit acasă tata era iarnă, iar eu nu aveam paltonaș. Când a văzut, mi-a făcut mie hăinuță din uniforma lui kaki de deținut. Au fost niște ani grei pentru mama, pentru mine și pentru sora mea, care este mai mare cu 7 ani decât mine. Ce haine nu-i mai veneau ei, le luam eu, însă pantofii ei nu mi se potriveau, iar ca să-i pot încălța le puneam vată la vârf. Uneori mâncam doar pâine cu magiun, iar atunci când aveam și unt era o adevărată sărbătoare”, povestea Mirabela.

Artista a fost căsătorită de 2 ori, cu Willi Dauer, cel de la care a păstrat numele, şi cu regizorul Traian Popovici, tatăl fiului ei, Dan Alexandru Popovici, zis Nanu. Din păcate, cea de-a doua căsătorie a fost un adevărat coşmar, artista fiind bătută periodic. A divorţat, însă şi-a pierdut fiul, care a rămas în grija tatălului. Mirabela i-a plătit pensie alimentară pâna la 18 ani, iar relaţia cu fiul ei nu a fost niciodată una bună.