Magic News

Florile preferate ale Prinţesei Diana, din nou în atenţia Casei regale britanice. Care este legenda acestor flori atât de frumoase!

Dorindu-şi să celebreze Săptămâna florilor din Marea Britanie, Camilla Parker, soţia Prinţului Charles, a lansat o provocare pentru britanici.

Ea le-a propus acestora să aşeze la ferestre câte un buchet de flori, astfel încât trecătorii să se bucure de un adevărat spectacol de frumuseţe şi culoare.

Ducesa de Cornwall a postat un clip pe pagina de Instagram Clarence House, însoţit de o fotografie cu un buchet de flori aşezat la fereastra reşedinţei sale.

Printre lalele şi maci, pot fi văzute şi Florile-de-nu-mă-uita say Myosotis, florile preferate de Prinţesa Diana.

În familia regală britanică este cunoscută preferinţa pe care Diana o va avea pentru aceste flori, mici şi delicate. În 2017, William şi Harry au inaugurat o grădină la palatul Kensington, plină cu trandafiri albi şi Flori-de-nu-mă-uita.

În 2018, Meghan Markle a avut în buchetul de mireasă aceste flori, iar anul următor pentru a celebra Ziua Mamei, Ducii de Sussex au postat o fotografie cu fiul lor, Archie, în fata unui strat de Flori-de-nu-mă-uita.

Legenda florii-de-nu ma uita datează din secolul al XIV-lea, în Germania, când se spunea că purtătorii acestor flori nu vor fi uitați de iubitele lor. Legenda povesteşte că un cavaler și o domniță se plimbau pe marginea unui râu. El a cules un buchet de flori, dar din cauza armurii grele a căzut în apă. În timp ce se scufunda, acesta a aruncat buchetul de flori iuitei şi a strigat: “Nu mă uita”!

Floarea a fost adesea purtată de femei ca un semn de fidelitate și dragoste de lungă durată.