Magic News

Festivalul de film de la Veneţia va avea loc în luna septembrie, cum era programat

Pandemia de coronavirus a anulat numeroase festivaluri şi premiere, filmările au fost oprite în toată lumea, cinematografele sunt în continuare închise în multe ţări şi întreaga industrie cinematografică resimte puternic efectele.

În aceste condiţii, o veste bună vine de la Veneţia, acolo unde, în luna septembrie, va avea loc celebrul Festival de film, organizatorii respectând data anunţată iniţial, 2 septembrie.

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, este cel care a confirmat că Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în septembrie, aşa cum era programat. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în Franţa, unde Festivalul de Film de la Cannes, cel mai mare din lume, a fost nevoit să-şi amâne ediţia de anul acesta din cauza pandemiei.

Este posibil însă ca anulacesta, la Veneţia, să participe mai puţine producţii din cauza restricţiilor impuse în întreaga lume.

Cea de-a 77-a ediţie a celui mai longeviv eveniment de acest gen din lume o va avea ca preşedinte pe actriţa australiană Cate Blanchett. Ea va fi cea de-a 3-a femeie în ultimii 4 ani care a fost aleasă ca preşedinte, după Lucrecia Martel în 2019 şi Annette Benning în 2017.

“În fiecare an aştept selecţia pentru Festivalul de Film de la Veneţia şi de fiecare dată este surprinzătoare şi remarcabilă”, a spus Cate.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia este programată să se desfăşoare în perioada 2 - 12 septembrie 2020.